Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

May 6, 2019

Nu har vi hållit på ett år med #Podgeek vad har vi lärt oss och vad tycker vi har varit roligast med att podda om att podda.

Avsnittet spelas in "live" utan avbrott för P.O. har köpt en Rødecaster Pro som vi naturligtvis var tvungna att testa i skarpt läge. Hur var det? Tryckte P.O. på alla knappar i rätt ordning, hur gick det med jinglarna? Och vad hände med Hindenburg där i slutet?

Vi konstaterar att #Podgeek har gett oss mycket, vi gillar att podda ihop och vi lär oss massvis, dels av varandra men också av de som har ställt upp och gästat podden och berättat om hur de gör när de poddar. Som bekant finns det lika många sätt att podda som det finns poddare, och man kan alltid plocka upp något från att lyssna på hur andra gör.

Vi utmanar lyssnarna att skicka in lyssnarfrågor i audioformat. Vi tycker det är så kul att lyssna på dem och bli lite utmanade i vad vi ska svara. Vi utmanar också lyssnarna att ge oss lite av den enda gångbara valutan i poddosfären, in och ge en review!

Nu kör vi år 2!
____________________________

Inspelad hos P.O., denna gång med lite annan utrustning.

Lena satt i en garderob och pratade i mobiltelefon uppkopplad via Skype (och även som telefonsamtal vid ett tillfälle i avsnittet).

P.O. satt i ett arbetsrum med ett duntäcke hängande bakom sig och nerdragna rullgardiner framför. På bordet hade han sin splitter nya Rødecaster Pro. Via denna spelade han in sin egen röst med mikrofonen Røde NT1A. Lenas röst spelades in genom att P.O.:s dator hade ett Skypesamtal. Datorn har en egen kanal i mixerbordet. Vid ett tillfälle testar vi även hur det låter att använda bordet som ett mobilheadset och spela in telefonsamtal.

Hela avsnittet är inspelat “live”, utan klipp och utan att vi lagt till några ljud i efterhand. Även jinglarna körs live via bordet (vi tränar oss på att kanske köra live på riktigt i framtiden…). Materialet är mycket sparsamt redigerat i Hindenburg, i princip bara brusreducering. Allt som allt tog efterarbetet ca 10 minuter.

Inställningar i Hindenburg:

  • Noise reduction
  • exporterad i -14 LUFS