Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Oct 22, 2018

Joakim Jardenberg är mannen bakom den dagliga videopodden #ensakidag, där han på fem minuter kommenterar och reflekterar över en aktuell händelse eller nyhet i techvärlden. Från att ha jobbat med mobiltelefon + headset har Jocke gått via superavancerad utrustning till en ultramobil videostudio med två myggor och en iPhone.

På ett plan pratar vi om hans poddande och den otroliga resa han har gjort, men på ett annat pratar vi också om den snabba tekniska utvecklingen, om hur vi behöver köpa nya prylar, hur man klarar av över 200 resdagar på ett år samt om hur vertikalvideo är det nya svarta. Och vi får exklusiv förhandsinformation om vad som komma skall i #ensakidag.

Länkar:
#ensakidag
Blinkist
Overcast
The Feed
Svenskarna och internet
Avsnittet med Signal Signal
Pod save the world

Jockes mikrofon från Apogee: https://www.apogeedigital.com/products/mic
Jockes Röde-kit: http://www.rode.com/microphones/sc6-lik
Jockes hemma-kit är en Röde NT1-USB samt en USB-adapter till iPhone (https://www.apple.com/se/shop/product/MD821ZM/A/lightning-till-usb-kameraadapter)

Inspelad den 3/10 2018 på ett hotell i Göteborg (inte i Helsingborg som Lena trodde) med 2 st AKG C555L-headset samt en Zoom H5. Redigerad i Hindenburg (Voice profiler Generic, lite EQ och lite kompressor).