Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Apr 22, 2019

Ragnhild Larsson är journalisten som tyckte att hon ville göra skillnad och i och med detta startade Klimatpodden. Lena har träffat henne och vi får veta hur hon hittar gäster, intervjuar och producerar.

På hösten 2015 startade Ragnhild Klimatpodden och har snart haft 100,000 nedladdningar av de 60 avsnitt som det hittills blivit. Hon tycker inte att det är svårt att hitta gäster eftersom hon får tips från lyssnare och när hon intervjuar sina gäster och gör research så hittar hon ofta någon annan som hon själv vill lyssna på så nu har hon en lång lista på potentiella gäster.

Ragnhilds tips till den som precis börjat att podda är

- Var nischad! Hitta din publik, dvs de som intresserar sig för samma saker som du, det är så som podden får större spridning, förutom att man måste vara aktiv i sociala media.

Ragnhild använder en Zoom H6 för att spela in och Giant Squid myggor som mikrofon när hon spelar in. Hennes favorit poddar är;

- This American Life

- Alex & Sigge

- En varg söker sin podd 

Tack för att du lyssnar, glöm inte feedbacken! 

 

___________________________

Inspelad med följande utrustning:

  • Mikrofoner - Samson Q2U
  • Inspelare - Zoom H6

 

Filerna har redigerats i Hindenburg:

  • Voice profiler 
  • Noise reduction
  • exporterad i -14 LUFS.