Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Aug 10, 2020

I avsnitt 60 uppdaterar vi oss och lyssnarna på vad som hänt under sommaren. P.O. berättar om en studio som Chalmers bygger för distansundervisning och Lena har lyssnat på jättemånga poddar - och faktiskt hittat en trend; meningsfulla poddar.

Lena har lyssnat på Michelle Obamas podcast på Spotify och Jason Diakité och Marcus Samuelssons podcast This Moment Dessutom tycker hon att diskussionen om Black Lives Matter och rasism har gjort intåg i poddosfären, åtminstone i USA. Edison Research har mätt hur många spansktalande från Sydamerika som lyssnar på podd i USA

P.O. har fått ett tips från Deeped om en webbsida för poddare som heter Lime.link gå och kolla in den! 

Lena har synpunkter på ljudet i poddarna This Moment och Sommar med Miriam Haley. De är säkert inspelade på distans, det förstår vi också, det är ju trots allt Corona, men i alla fall. Vad tycker du? 

Podgeek har fått synpunkter på ljudet i det senaste avsnittet vi hade med uppdateringar och nyheter, så vårt nästa ”Prata med Podgeek”-avsnitt, som vi sänder live på Facebook den 24 augusti kommer att handla om ljud. Har du frågor om ljud så skicka in dem till hej@podgeek.se så tar vi med dem i avsnittet. 

P.O. har testat Audible - Sandman som ljudböcker/serial, har du? 

Lena vill rekommendera podden med Fredrik Wass och Karin Adelsköld, Dejtinghaveriet. In och lyssna! 

Vi är tillbaka 24 augusti med en live-podd. Vi ses då! 

Inspelad på två ställen i en så kallad double ender med följande utrustning:
Hos Lena:
Mikrofon - Samson Q2U
Inspelare - Zoom H6
Hos P.O. (i hans hemmastudio):
Mikrofon - Røde NT1-A
Inspelare - Rødecaster Pro
Under inspelningen hade vi skypekontakt, men ljudet som du hör är alltså inspelat med utrustningen ovan. Vill du veta mer om hur man kan spela in på distans så har vi gjort ett helt avsnitt om detta och även en uppdatering.
De två filerna har redigerats varsamt i Hindenburg:
Voice profiler
Noise reduction
exporterad i -14 LUFS